Voor de uitvoering van onze verhuizing gaat deze lange/hoge L508DG worden ingezet. Hij is eerst gebruikt dor de Freiwillige Feuerwehr in Borken en daarna door de Johanniter Katastrophenschutz. Nou ja, gebruikt…. Minder dan 40.000 km in 34 jaar noem ik nauwelijks gebruik.

IMGP1787
Zo stond de bus bij een Düsseldorfer-liefhebber in Gütersloh. Hij wilde er een camper van maken, maar toen hij alsnog een Oldtimer-kenteken kreeg voor zijn bestaande 508 ex-ambulance, verviel de noodzaak daartoe. De vier luide claxons had hij al verwijderd. Ik kreeg ze er los bij.

IMGP2276
Helaas heb ik nooit gehoord hoe die Sterbende Schweine klinken. Of de Elefant.

IMGP2273
Klaar voor de RDW-keuring. De drie blauwe zwaailichten heb ik maar verwijderd om elke discussie uit de weg te gaan.

25102012272
Vlak bij het RDW keuringsstation staat deze dikkerd te wachten op betere tijden.

IMGP2275
Een radio uit 1979 dicht de gaten in het dashboard van 1978. Staat beter en een muziekje onder het rijden is ook nooit weg.
Met grote dank aan Michael de R. Niets willen weggooien is volgens sommigen een verderfelijke eigenschap, volgens anderen een heel nuttige.

IMGP2343
Het enige dat niet werkte aan deze bus was de ruitensproeier. Even grondig schoongemaakt en wat watervast vet toegevoegd en… als een roodkoperen!

IMGP2346
Voor de ritten op en neer tussen Beerse en Großenkneten hebben we Motek's bench geïntegreerd in het interieur. We hielden ons hart vast, maar Motek was het er vanaf de eerste rit mee eens.